Last updated: 21 Aug, 2020
Published on: 14 Aug, 2020
Weekend Hackathon - Event info
Day 1 - Saturday 12th September (Morning) - IDEATE!
Teams will receive the event brief and problem space outline from PetRescue via a video call (Google Meet). There’ll be time set aside for questions and in addition, a conversation space in Slack for continued support by the PetRescue team to answer any questions from teams. The remainder of the morning is set aside for the teams to ideate together. Mentors will be available for questions and support throughout the day.
✅ Teams will have already virtually been introduced to each other
✅ Teams have access to their own private discussion space in Slack where they can also organise their own video breakouts as required
✅ Teams will have the Google Meet link for the event welcome session
|8:00am||10:00am||5 mins||Event welcome and briefing|
|8:05am||10:05am||40 mins||Problem space outline|
|8:45am||10:45am||15 mins||Questions & recap activities|
|9:00am||11:00am||1.5 hour||Team breakouts - ideation|
|10:30am||12:30pm||30 mins||Take a break! ☀️|
|11:00am||1:00pm||1.5 hours||Team ideation - continued|
|12:30pm||2:30pm||30 mins||Take a break! ☀️|
Checkpoint - Day 1 (midway point)
By the end of the morning session, teams will have:
🏁 gone imaginative and sky-high with their ideas!
Day 1 (continued) - Saturday 12th September (Afternoon) - LAND IT!
The afternoon session will kick off with a video call to recap the goal for the afternoon. The rest of the day is set aside for the teams to land the final idea that they’ll be pursuing together and obtain feedback and guidance as required. Mentors will be available for questions and support throughout the session.
|1:00pm||3:00pm||2 hours||Team breakouts
Ask me anything session (AMA)
|3:00pm||5:00pm||1 hour||Use the #hallway channel (Slack)
|4:00pm||6:00pm||Day 2 ends||#hallway checkout (Slack)|
Checkpoint - Day 1 (end of day)
At the end of Day 1, teams will have:
🏁 narrowed down to one concept which they’ll be developing as a proof of concept.
Day 2 - Sunday 13th September (All day) - BUILD IT!
Day two will kick off with a video call to recap the goal for the day along with a reminder of where to find templates as required. The rest of the day is set aside for the teams to build their proof of concept and record their pitches ready for submission by the cut-off time. Mentors will be available for questions and support throughout the day.
|8:00am||10:00am||15 mins||Day 2 welcome and outline|
|8:15am||10:15am||1 hr 45 mins||Team breakouts
Create proof of concepts /
Ask me anything session (AMA) on request
|10:00am||12:00pm||45 mins||Take a break! ☀️|
|10:45am||12:45pm||2 hrs 15 mins||Continue working on prototypes|
|1:30pm||3:30pm||30 mins||Take a break! ☀️|
|2:00pm||4:00pm||1.5 hours||Continue working on prototypes
Get your presentations ready
|3:30pm||5:30pm||30 mins||Time to record your pitches!! 🎥|
|4:00pm||6:00pm||Hack ends||Submissions channel opens!
Checkpoint- Day 2
At the end of Day 2, teams will have:
🏁 created their proof of concept / prototypes and included details in a pitch deck
🏁 recorded their pitch submissions as a video and
🏁 submitted their team presentations and video recording via the nominated Slack channel
Submissions close at midnight (AWST) on Sunday 13th September to allow for any technical difficulties and fair flexibility for the teams to be able to submit by the same deadline. Participating teams will be able to view all of the submissions.
Judging for the Weekend PetHack will be conducted during the following week. Winning ideas will be announced soon after (via Slack and email)
Image Credits: Max and Molly from Queensland Staffy Rescue
Event prizes sponsored by